GELD LENINGEN EN LOONBESLAG

Wanneer jij je lening niet meer betaalt gaat er begrijpelijkerwijs een belletje rinkelen bij de bank of geldverstrekker waar je deze hebt afgesloten. Dat vinden ze niet leuk, dus ze sturen je een herinnering. En nog een. En nog een.
Totdat ze in de gaten krijgen dat je geen zin of gelegenheid hebt om te betalen. Dan komen ze met zwaarder geschut. Ze zetten deurwaarders in. Natuurlijk komen die niet meteen langs, dat duurt een tijdje. Eerst sturen ze een herinnering, dan nog een en dan nog een, aldoor dreigend dat je bij de rechter verantwoording af moet leggen.

Rond die 2de of 3de herinnering van de deurwaarder komt hij (of zij) zelf langs. Ze bieden je meestal een betalingsregeling aan en beginnen natuurlijk met de vraag wanneer je gaat betalen en hoeveel je gaat betalen. Wat je wilt doen is een regeling treffen, want als je dat niet doet dan gaan ze loonbeslag leggen. Daar heb je waarschijnlijk geen trek in, want een betalingsregeling kan je heel wat gunstiger voorwaarden opleveren. 
Dit gaat overigens ook op als je niet aan de betalingsregeling voldoet. Ze zijn dan al heel snel geneigd om zware middelen in te zetten, puur vanwege de reden dat ze je een kans hebben gegeven en je hem niet met beide handen hebt aangegrepen. Doe dus je best en zorg ervoor dat je elke keer je verplichtingen nakomt als je iets afspreekt.

Door: Piet van Baanenn