Goedkoop particulier geld lenen

Er zijn ontzettend veel geldverstrekkers en banken in de strijd voor leningen verwikkeld, maar de markt voor particuliere leningen groeit flink. Particulieren kunnen bij particulier lenen zelf geld uitlenen en lenen via een platform, zonder grote commerciële tussenman. Door het uitschakelen van die middenman kunnen de kosten en de rente omlaag voor leningnemers.

Er zijn een paar sites die zich specialiseren in deze nieuwe vorm van lenen. Particuliere leningen verstrekken gaat natuurlijk een stuk geruster als er een bepaalde kwalificatie en toetsing in het gebruikte platform zit. Als je particulier geld lenen wilt proberen moet je er natuurlijk voor zorgen dat je geen mensen erbij hebt die je nooit terug gaan betalen.

De bedragen zijn ook gelimiteerd bij de meeste sites voor particulier geld lenen. Tot € 10.000 is de gebruikelijke limiet, om al te grote risico’s te vermijden. Het overgrote merendeel van de particuliere leningen komen niet in de buurt van € 10.000. Veelal zijn het mini leningen van onder de € 1.000. 
Als je geen vast dienstverband hebt of nog BKR coderingen hebt openstaan dan is particulier lenen waarschijnlijk niks voor jou. Bij particulier geld lenen moet het risico zo klein mogelijk worden gehouden zodat de tarieven ook laag kunnen blijven.

Door: Paul Vroode